Het is zover, we gaan beginnen
De inschrijving is geopend
Politiek gekrakeel in den Haag, Trump en Poetin die onze rust verstoren. Verkiezingen, kortom de wereld is in beweging. Maar St. Laurentius zorgt tussen al dat gedoe even voor een rustpunt. Voor een gezellige middag. Voor een positieve vibe zeggen ze tegenwoordig. Kortom, we gaan samen gezellig normaal doen. Dat wil zeggen dat we de Herfst/Wildlunch van het Laurentius Kookgilde weer hebben georganiseerd.
ZONDAG 9 NOVEMBER MET VIER BUSSEN NAAR VIER RESTAURANTS VOOR EEN PERFECTE HERFST/WILDLUNCH VAN VIER GANGEN.
Voorzover nog nodig: Even duidelijk maken hoe dat ook weer in zijn werk gaat. We verzamelen allemaal tussen 12.00-12.15 uur bij Auberge du Bonheur, Bredaseweg 44, Tilburg waar voldoende parkeermogelijkheden zijn.
Hoe werkt het?
We ontvangen jullie, als gasten, met een lekker glaasje bubbels, ter beschikking gesteld door Verbunt/Verlinden.
Iedereen krijgt dan ook te horen met welke bus hij/zij vertrekt. Drie bussen rijden weg naar hun eerste restaurant en één bus blijft voor amuse en het voorgerecht bij Auberge du Bonheur. De indeling van de bussen doen wij van het Gilde. Na ongeveer een uur stappen we allemaal weer in de bus en rijden naar het volgende restaurant.
Dat gaat zo door totdat rond vijf uur iedereen weer terug is bij het startpunt Auberge du Boneur. Daar kunnen we desgewenst op eigen kosten nog gezellig na borrelen.
De restaurants
• Auberge du Bonheur, Bredaseweg 44, Tilburg
• Restaurant Stad Parijs Rijksweg 6, Hulten
• Bistro Jan en Ellen Zandstraat 1, Moergestel
• Hofstede de Blaak, Dussenpad 1-3, Tilburg
Het menu
Amuse: biet | groene appel | Pedro Ximenez azijn
Voorgerecht: herten-pastrami | hazelnoot | knolselderie | oude kaas
Tussengerecht: coquille St. Jacques | aardpeer | paddenstoel
Hoofdgerecht: wilde eend | spitskool | vruchtencompôte
Dessert: pompoen | melkchocolade | specerijen
Elk restaurant gebruikt dezelfde ingrediënten. Maar als altijd hebben de chefs de creativiteit zelf in de hand.
Uw mening als gast
Het is natuurlijk geen wedstrijd, maar al jarenlang vragen wij de deelnemers naar hun mening per gerecht en dus per restaurant. Die verzamelde meningen geven een duidelijk beeld over de prestaties. Deze worden in november met de deelnemende chefs besproken. Reken maar dat die benieuwd zijn naar de opmerkingen van jullie, hun gasten!
De drankjes
Bij elk gerecht wordt door het restaurant, een bijpassende wijn geschonken. Wisten jullie trouwens dat bij ons Gilde Zusters en Broeders zijn die ook Meester Kok en Meester Sommelier zijn? Jawel, we streven samen met de chefs in de vier zaken naar een hoog culinair niveau voor een betaalbare prijs.
De Prijs
De prijs voor de totale lunch, apéritief en amuse, vier gangen, met bijpassende wijn, frisdrank, tafelwater eventueel ook een normaal biertje (géén sterke drank of speciaal bier) koffie/thee na het dessert in het laatste restaurant plus de bus bedraagt: € 90,00 per deelnemer.
Inschrijven
Wilt u deelnemen aan dit culinaire festijn, zorg dan dat uw bijdrage uiterlijk zaterdag 1 november is bijgeschreven op rekeningnummer NL 21 SNSB 0773 0147 99 ten name van St Laurentius Kookgilde. Uw betaling is dus ook meteen uw inschrijving. U wordt (dus zonder nader bericht) gewoon verwacht op zondag 9 november bij Auberge du Bonheur om 12.00 uur.
U kunt individueel maar ook per koppel of zelfs per groepje inschrijven. In dat geval dient door één persoon voor de hele groep te worden betaald. Vermeld dan wel het aantal personen waarvoor u inschrijft. Vermeld daarbij ook uw naam. U komt dan vanzelfsprekend met uw groep in dezelfde bus te zitten. Inschrijven gebeurt op volgorde van binnenkomst van betaling. Gezien de capaciteit van de bussen is er een maximum aantal deelnemers. De laatste jaren zaten we steeds vol. Reageer dus snel. Te late betalers krijgen uiteraard bericht en tijdig hun geld terug.
Speciale verzoeken als bijvoorbeeld bij allergieën en lichamelijke beperkingen graag doorgeven met vermelding van de naam van de betaler via ingrid@swaans-ra.nl Daar zal zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden.
Annuleren
Dat kan uitsluitend via de genoemde mail tot en met 1 november; daarna zal geen restitutie meer kunnen plaatsvinden. Wel kan iemand in uw plaats gestuurd worden maar dat dient dan uiteraard via de mail aan ons gemeld te worden.
Kom, laten we na het gekrakeel in de wereld rondom ons samen de draad van het culinair genieten weer oppakken.Wij van het Gilde zullen er samen met de restaurateurs en hun brigades alles aan doen om er weer een heerlijk en vooral ook gezellig feest van te maken.
De Gilde Zusters en -Broeders van het Kookgilde.