Wie zijn wij?

Sint Laurentius is een kookgilde, niet te verwarren met een kookclub.Er staat sint voor, is het alleen voor Heiligen? Nou nee, niet bepaald. Wel zijn veel Gilden uit het zuiden afkomstig en kennen een oorsprong in een Katholieke traditie. Maar ons Gilde is toegankelijk voor alle gezindten. Tot en met atheisten aan toe. Wij bemoeien ons met koken; niet met een religie. Trouwens ook voor dames en heren

  • Hoe zijn wij ontstaan?
    Het Laurentius kookgilde is opgericht in de zomer van het jaar 1999. Dat is weliswaar in de vorige eeuw, maar toch zijn we nog heel jong. Zeker voor een Gilde. Het eerste officiële optreden van de nieuweling was tijdens Tilburg Wijnstad/Tilburg Culinair. Dat was op 25 en 26 september 1999.
    Dat betekent dat wij in september 2015 voor de zeventiende keer een deel van het programma zullen verzorgen.

De eerste Aspergetoer was een idee van wijlen Hans van de Kuip. En dat was op 14 april 2000. Het diner ter gelegenheid van het eerste lustrum was op 9 januari 2005 bij Smulders, de Horeca Groothandel in Goirle; nog steeds een gewaardeerde vriend van ons Gilde.

Wat doen wij eigenlijk?
Wij organiseren culinaire activiteiten, voor onszelf en voor de gemeenschap. Nuttig en lekker. Daarbij worden onze partners meestal ook betrokken.
Maar wat we doen heeft natuurlijk wel altijd met lekker eten en drinken te maken. Wil je wat meer over onze activiteiten weten? Klik hier..

Vrienden

Vrienden zijn particulieren, maar ook bedrijven die ons met raad en daad terzijde staan. Die maken het ons vaak gemakkelijker om de kosten van het sociale deel van onze activiteiten te kunnen dragen.

Wij zijn ze daarvoor zeer erkentelijk. U vindt ze onderaan deze pagina met hun logo. Als je daarop klikt ga je naar de betrokken websites.

De Rooi Pannen

Wijnkoperij van Bilsen

Brabants Asperge

fotoalbum